≡ Menu

Joep van Os Architectenbureau

Architect Breda

nieuwbouw-woning-Hoge-Gouw-Teteringen-3D-perspectief-voorgevel-met-garage-archtect-breda

Heeft u een goed doordacht bouwplan met een creatief idee?

Zo niet, dan kan ik u als architect helpen om:

  • Uw wensen om te zetten in een creatief en bouwbaar plan
  • Te zorgen voor een vliegende start van uw bouwplannen
  • Uw plan van A tot Z bouwkundig kloppend uit te werken

Mijn naam is Joep van Os, architect Breda en eigenaar van Joep van Os Architectenbureau.

Ik ben gespecialiseerd in het maken van goed doordachte, ruimtelijke en lichte architectuur t.b.v. uw nieuwe droomwoning, een grondige verbouwing of aanbouw van uw huis of een hedendaagse renovatie.

3D perspectief van entreegevel en voorgevel met aangebouwde garage.

Wensen vrijstaande woning

Een vrijstaande nieuwbouwwoning met woonkamer, grote woonkeuken, studie, vide, aangebouwde garage, 4 slaapkamers, badkamer en de mogelijkheid voor een extra slaapkamer/speelkamer met kleinere badkamer in jaren ’30 stijl.

Concept vrijstaande woning

Deze vrijstaande woning is ontworpen rondom een symmetrische plattegrond met woningbrede woonkamer voor en keuken achter of andersom. In het midden van de plattegrond zit de noodzakelijke ruimte voor entreehal met wc, meterkast, garderobe, hal en trap naar de eerste verdieping. Een slimme opzet van deze plattegrond creëert een hele gave vide (opening in plafond naar 1e verdieping).

Lees verder…

Straatbeeld nieuwbouw 5 rijtjeswoningen voor starters in Nijmegen. Een ritme van 5 dakkapellen met franse balkons kenmerk de metselwerk gevel.

Wensen nieuwbouw woning

5 nieuwbouw aaneengeschakelde rijtjeswoningen voor jonge starters in een nieuwbouwwijk in Nijmegen. Eenvoudig van opzet en voordelig te bouwen met vrije indeelbaarheid van de beganegrond van de woning.

Concept nieuwbouw woning

De plattegrond van deze woning is belangrijk omdat deze vrij indeelbaar moet zijn. Dit betekent dat de bewoner de keuze moet hebben om met de eetkamer en woonkamer te wisselen of om eventueel een meer open plattegrond te maken zonder binnenmuren. Dit idee heb ik omgezet in een concept waarin een compacte kern excentrisch in de woning is geplaatst. In deze kern zit de trap naar de 1e verdieping, de hal, de meterkast, de toilet en een bergkast.
Lees verder…

De verouderde gevel is voorzien van een Western Red Cedar verticale houten gevelbekleding in de vlakken in de plint van het bijgebouw, de kopgevel van het hogere hoofdgebouw en tussen de ramen op de 1e verdieping.

Wensen gevelstudie

De bestaande villa wordt aan de binnenzijde verbouwd. De vraag is om de gedateerde buitengevel te moderniseren en aan te laten sluiten bij de verbouwing binnen.

Concept gevelstudie

Deze vrijstaande villa in de wijk Ruitersbos te Breda kenmerkt zich door saaie witte houten gevelbekleding met minstens zo saai metselwerk uit de jaren ’70. De woning ziet er zichtbaar vermoeid uit en is ook lang niet meer onderhouden. Het volume oogt daarentegen wel spannend. Een huis zoals een kind dat tekent, zelfs met schoorsteen. Dit volume, samen met de lage garage en berging in de plint in de voorgevel bieden mogelijkheden om de woning te moderniseren en op te frissen, zonder de woning aan de buitenzijde te veranderen.

Lees verder…

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-kastenwand-met-inloopkast

Wensen verbouwing zolder

Renoveren bestaande bergzolder met slaapkamer, inloopkast, badkamer, studie en extra lichtinval.

Concept verbouwing zolder

Dit prachtige herenhuis staat midden tussen oude bomen, met uitzicht op het uitgestrekte Markdal tussen Breda en Ulvenhout. De zolder beslaat de gehele oppervlakte van de woning.

Het concept van de zolder is ruimtelijk slapen en baden tussen de bomen. De loggia (een inpandig balkon) geeft licht en lucht aan de ruimte en een prachtig zicht om het omringende groen, zowel binnen als buiten. Zowel liggend op bed en bad of onder de douche kun je van de bomen genieten. De loggia heeft een aluminium schuifpui met een vast glasdeel naast het bad. Het oppervlak van de slaapkamer wordt door de loggia visueel en gevoelsmatig vergroot.

Lees verder…

keuken-op-maat-zwevend-keukenblad-himacs-met-houten-fineer-kastenwand

Wensen keuken op maat

Nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.

Concept keuken op maat

Concept van de keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow die ik heb ontworpen. Deze foto’s volgen zodra de tuin klaar is.

De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Lees verder…

verbouwing-renovatie-woonboerderij--zitkamer-woonkamer-met-vide-en-glazen-balustrade

Wensen woonboerderij

Moderniseren indeling en interieur van woonboerderij met behoud van originele houten spanten.

Concept woonboerderij

De nieuwe beganegrond van de woonboerderij bestaat uit 2 delen. De hoge en ruime woonkamer met vide en de open woonkeuken met kookeiland en eettafel. Deze zijn verbonden door 2 parallelle gangen met daartussen een kern met trap, toilet, meterkast en speelruimte voor de kinderen. De wandjes van deze kern zijn zo geplaatst dat er constructief niets veranderd hoefde te worden aan de houten spanten.

Lees verder…

aanbouw-met-moderne-keuken--zicht-vanuit-tuin-lamel-half-open

Wensen keuken

Modernisering woning beganegrond door nieuwe keuken, extra leefruimte en meer licht en lucht, zicht op de tuin en extra bergruimte. Meer warmte in de winter maar minder in de zomer.

Ontwerp nieuwe keuken met schuifpui

Het (deels) slopen van de verouderde bestaande serre en geschakelde berging geeft ruimte aan een nieuwe uitbouw met eetkamer en lange smalle keuken. De bestaande breedte van de berging is perfect voor een keukenblad met 2 keukenkasten. Het keukenblad staat haaks op de uitbouw en geeft daarom goed zicht op de tuin. De bestaande inpandige keuken wordt gebruikt als nieuwe berging.

Lees verder…

verbouwing-woonhuis-Breda-met-grote-woonkeuken

Wensen woonkeuken

Meer woonruimte door een royale woonkeuken met een directe koppeling naar een overdekte veranda met zicht op de tuin. De woonkeuken als centrale leefplek voor de ouders en kids. Uitgebreid koken, kinderen en gezelligheid!

Concept woonkeuken

Een aparte woonkeuken door een gietvloer i.p.v. hout, maar toch onderdeel van de woning door het doorlopende witte stucwerk plafond. Maximale lichtinval door een 5-delige aluminium vouwschuifpui met uitgebreid uitzicht. Naargelang het jaargetijde en temperatuur kan de pui helemaal dicht, deels open of helemaal open. Zicht op de tuin, eet- en woonkamer vanuit de woonkeuken door de juiste positie en oriëntatie van het kookeiland.

Lees verder…

Een grote lichtstraat in het dak geeft accent aan de entreepartij van het kantoorpand.

Wensen nieuwbouw kantoor

Een nieuwbouw kantoor met extra werkplekken, een nieuwe frisse uitstraling met veel lichtinval en een luxe ruime entree met ontvangstbalie. Daarnaast een grote trap met daglicht door een XL lichtstraat in het dak.

Concept nieuwbouw kantoor

Het nieuwbouw kantoor komt op de plek van het bestaande kantoor dat wordt gesloopt. Het nieuwe kantoor is aan 3 zijden omsloten door een weg met toegang tot de grote opslagloodsen. De opzet bestaat uit een 2-laags gebouw met werkplekken rondom een grote vide met lichtstraat in het dak. Dit zorgt voor veel daglicht binnenin de kantoren. Alle werkplekken hebben daglicht door zowel de aluminium puien in de buitengevel en de vide bij de entree.

Lees verder…

verbouwing-woonhuis-Ploegstraat-Breda-zicht-op-kookeiland

Wensen uitbreiding

Extra leefruimte beganegrond t.p.v. achtergevel met nieuwe keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte.

Concept uitbreiding

Een 6m lange uitbreiding maakt de toch al smalle en donkere woning extra smal en donker.

De oplossing voor de 6m lange uitbreiding is gevonden in een vrijstaande compacte kern net achter de bestaande achtergevel. Dit volume is een subtiele afscheiding tussen de woonkamer met open keuken aan de voorzijde en de slaapkamer met badkamer en kledingkast aan de achterzijde.

Lees verder…