Joep van Os Architecten

Atelier voor portretschilder in langwerpige aanbouw aan woonhuis in Breda

Wensen atelier

Vanuit haar atelier in Breda maakt Mieke Robben als portretschilder prachtige schilderijen. Vorig jaar groeide de behoefte aan een groter atelier met meer licht, een eigen entree met pantry en extra opslag voor schilderijen.

Aan Joep van Os Architecten de vraag om een atelier te ontwerpen met toegang vanuit de woning, maximaal zicht op de tuin, zonder daarbij het aanzicht vanuit de bestaande woonkamer in de woning te verpesten.

Concept atelier

De oplossing van de ruimtelijke wens is een lange smalle aanbouw met hoog plafond die direct naast de woning, tot op de perceelgrens, is ontworpen.

Om het zicht vanuit de woning op de tuin en omgeving niet te beperken heeft het atelier in de zijgevel en achtergevel een 2.8m hoge glazen pui. Vanuit de woonkamer kijk je door het atelier nog steeds de diepe tuin in en heb je niet het gevoel dat er ca. 75m2 aan bijgebouw is gebouwd.

Het atelier is zorgvuldig ontworpen door gebruik van verticale houten Fraké geveldelen die zijn uitgevoerd zonder dakrand. Deze houtsoort vergrijst op natuurlijke wijze waarbij er mooie kleurnuances ontstaan tussen de delen onderling.

De nu nog schone lichtgrijze betonvloer binnen gaat in de loop van de jaren steeds viezer worden door verfspatten en zal op den duur het kleurenpallet van Mieke Robben overnemen.
Lees verder…

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

verbouwing-woonhuis-Breda-met-grote-woonkeuken

Wensen woonkeuken

Meer woonruimte door een royale woonkeuken met een directe koppeling naar een overdekte veranda met zicht op de tuin. De woonkeuken als centrale leefplek voor de ouders en kids. Uitgebreid koken, kinderen en gezelligheid!

Concept woonkeuken

Een aparte woonkeuken door een gietvloer i.p.v. hout, maar toch onderdeel van de woning door het doorlopende witte stucwerk plafond. Maximale lichtinval door een 5-delige aluminium vouwschuifpui met uitgebreid uitzicht. Naargelang het jaargetijde en temperatuur kan de pui helemaal dicht, deels open of helemaal open. Zicht op de tuin, eet- en woonkamer vanuit de woonkeuken door de juiste positie en oriëntatie van het kookeiland.

Lees verder…

Luxe renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand

Wensen renovatie en keuken op maat

Modernisering van bestaande bungalow met dakopbouw, afscheiding tussen voor- en achtertuin, nieuwe moderne uitstraling en nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.

Concept renovatie en keuken op maat

Concept van de renovatie betreft een zwevende gestucte dakopbouw met private functies hangende over de houten afscheiding tussen voor- en achtertuin.
Concept van de nieuwe keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow. De keuken is ook een zwevend blok die nu vrij hangt in de ruimte.

De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Lees verder…

Luxe smalle aanbouw met keuken pal op het zuiden, aluminium schuifpui en lamellen zonwering

aanbouw-met-moderne-keuken--zicht-vanuit-tuin-lamel-half-open

Wensen keuken

Modernisering woning beganegrond door nieuwe keuken, extra leefruimte en meer licht en lucht, zicht op de tuin en extra bergruimte. Meer warmte in de winter maar minder in de zomer.

Ontwerp nieuwe keuken met schuifpui

Het (deels) slopen van de verouderde bestaande serre en geschakelde berging geeft ruimte aan een nieuwe uitbouw met eetkamer en lange smalle keuken. De bestaande breedte van de berging is perfect voor een keukenblad met 2 keukenkasten. Het keukenblad staat haaks op de uitbouw en geeft daarom goed zicht op de tuin. De bestaande inpandige keuken wordt gebruikt als nieuwe berging.

Lees verder…

Uitbreiding woning d.m.v. compacte kern met kookeiland, kastenwand, slaapkamer met badkamer, lichtstraat en schuifwanden

verbouwing-woonhuis-Ploegstraat-Breda-zicht-op-kookeiland

Wensen uitbreiding

Extra leefruimte beganegrond t.p.v. achtergevel met nieuwe keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte.

Concept uitbreiding

Een 6m lange uitbreiding maakt de toch al smalle en donkere woning extra smal en donker.

De oplossing voor de 6m lange uitbreiding is gevonden in een vrijstaande compacte kern net achter de bestaande achtergevel. Dit volume is een subtiele afscheiding tussen de woonkamer met open keuken aan de voorzijde en de slaapkamer met badkamer en kledingkast aan de achterzijde.

Lees verder…

Complexe aanbouw met kookeiland, gietijzeren wenteltrap en 3.2m hoge stalen vouwschuifpui

aanbouw-herenhuis-keuken-met-luxe-vouwschuifpui-en-hangende-haard

Wensen aanbouw

Vergroten van de woning aan de achterzijde d.m.v. een woonkeuken met zitplek en behoud van doorloop vanuit entree en doorloop richting bovenkamer met tv en studie.

Concept aanbouw

Het bestaande hoogteverschil tussen de woonkamer en de keuken was aanleiding voor de nieuwe positie van de keuken. Het keukeneiland grenst aan de plek waar het plafond hoger wordt. Boven het kookeiland hangt de afzuiging en verlichting in een plaatselijke verdikking van het plafond. Deze zone heeft dezelfde maat als het kookeiland.

Deze ruimtelijke oplossing werd mogelijk door de bestaande trap voor de bovenwoning te verplaatsen naar de achtergevel. Een nieuwe gietijzeren spiltrap achter de keuken in de aanbouw geeft toegang tot deze ruime.

Lees verder…