Joep van Os Architecten

Verbouwing zolder tot luxe slaapkamer met open badkamer, studie en loggia met zicht op het bos

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-kastenwand-met-inloopkast

Wensen verbouwing zolder

Renoveren bestaande bergzolder met slaapkamer, inloopkast, badkamer, studie en extra lichtinval.

Concept verbouwing zolder

Dit prachtige herenhuis staat midden tussen oude bomen, met uitzicht op het uitgestrekte Markdal tussen Breda en Ulvenhout. De zolder beslaat de gehele oppervlakte van de woning.

Het concept van de zolder is ruimtelijk slapen en baden tussen de bomen. De loggia (een inpandig balkon) geeft licht en lucht aan de ruimte en een prachtig zicht om het omringende groen, zowel binnen als buiten. Zowel liggend op bed en bad of onder de douche kun je van de bomen genieten. De loggia heeft een aluminium schuifpui met een vast glasdeel naast het bad. Het oppervlak van de slaapkamer wordt door de loggia visueel en gevoelsmatig vergroot.

Lees verder…

Herindeling woonboerderij met behoud van oude spanten, luxe woonkeuken en open slaapkamer met badkamer in zolder

verbouwing-renovatie-woonboerderij--zitkamer-woonkamer-met-vide-en-glazen-balustrade

Wensen woonboerderij

Moderniseren indeling en interieur van woonboerderij met behoud van originele houten spanten.

Concept woonboerderij

De nieuwe beganegrond van de woonboerderij bestaat uit 2 delen. De hoge en ruime woonkamer met vide en de open woonkeuken met kookeiland en eettafel. Deze zijn verbonden door 2 parallelle gangen met daartussen een kern met trap, toilet, meterkast en speelruimte voor de kinderen. De wandjes van deze kern zijn zo geplaatst dat er constructief niets veranderd hoefde te worden aan de houten spanten.

Lees verder…

Uitbreiding woning d.m.v. compacte kern met kookeiland, kastenwand, slaapkamer met badkamer, lichtstraat en schuifwanden

verbouwing-woonhuis-Ploegstraat-Breda-zicht-op-kookeiland

Wensen uitbreiding

Extra leefruimte beganegrond t.p.v. achtergevel met nieuwe keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte.

Concept uitbreiding

Een 6m lange uitbreiding maakt de toch al smalle en donkere woning extra smal en donker.

De oplossing voor de 6m lange uitbreiding is gevonden in een vrijstaande compacte kern net achter de bestaande achtergevel. Dit volume is een subtiele afscheiding tussen de woonkamer met open keuken aan de voorzijde en de slaapkamer met badkamer en kledingkast aan de achterzijde.

Lees verder…

Badkamer op maat met 1 persoons HI-MACS wasbakje, luxe inloopdouche en weggewerkte bergruimte

verbouwing-kleine-badkamer-wastafel-met-kastruimte

Wensen badkamer

Gevoelsmatig meer ruimte, geen rotzooi op de grond, licht, inloopdouche, wastafel, bergruimte, vloerverwarming en radiator met handdoekenbeugel.

Concept badkamer

De bestaande badkamer stond bomvol spulletjes en oogde daarom benauwd en klein. Concept is een badkamer waar geen ruimte (mogelijkheid) is om badkamer prullaria op te zetten.

Een badkamer met licht, lucht en ruimte krijg je alleen als deze is opgeruimd. Dan oogt de ruimte altijd groter. Deze ruimte is dan ook zo ontworpen dat je nergens spullen op kan zetten.

Lees verder…

Ontwerp badkamer met bad, lichtstraat in dak en extra lange wasbak met spiegel en verlichting

ontwerp-badkamer-zicht-op-metselwerk-muur-en-daklicht

Wensen badkamer

Uitbouw van 1.2m t.p.v. achtergevel en verbouwing/modernisering badkamer met extra lichtinval, ligbad met uitzicht op tuin en lucht met extra ruimtelijk gevoel.

Ontwerp badkamer

De uitbouw van 1.2m aan de achtergevel geeft ruimte voor een luxe ligbad over de volle breedte van de ruimte. Door een lange horizontale uitsnede met helder glas in de nieuwe achterwand ontstaat er op ooghoogte (lighoogte) in het bad een royaal uitzicht op de tuin. De breedte van het bad is gelijk aan een snede in het dak die ruimte maakt voor een lichtstraat, ook over de volle breedte van de ruimte en het bad. Deze zorgt voor veel extra lichtinval in de badkamer en creëert sfeer. De andere sfeermaker in de verder witte badkamer is de metselwerk muur die is opgetrokken uit oude metselwerk gevelstenen.

Lees verder…