Joep van Os Architecten

Gevelstudie modernisering en renovatie villa in Ruitersbos Breda

Wensen gevelstudie

De bestaande villa wordt aan de binnenzijde verbouwd. De vraag is om de gedateerde buitengevel te moderniseren en aan te laten sluiten bij de verbouwing binnen.

Concept gevelstudie

Deze vrijstaande villa in de wijk Ruitersbos te Breda kenmerkt zich door saaie witte houten gevelbekleding met minstens zo saai metselwerk uit de jaren ’70. De woning ziet er zichtbaar vermoeid uit en is ook lang niet meer onderhouden. Het volume oogt daarentegen wel spannend. Een huis zoals een kind dat tekent, zelfs met schoorsteen. Dit volume, samen met de lage garage en berging in de plint in de voorgevel bieden mogelijkheden om de woning te moderniseren en op te frissen, zonder de woning aan de buitenzijde te veranderen.

Lees verder…