≡ Menu
Joep van Os Architecten

Nieuwbouw moderne woning Westergouw Teteringen

Wensen nieuwbouw moderne woning

Een nieuwbouw moderne woning met een speels en krachtig volume bestaande uit een ruime woonkamer, eetkamer en keuken met zicht op de tuin en alle ondersteunende functies op de beganegrond. Op de 1e verdieping 4 slaapkamers met 2 badkamers.

Uitzicht op de tuin vanuit alle verblijfsruimten én privacy zijn belangrijke uitgangspunten.

Concept nieuwbouw moderne woning

Een groot kavel met grote tuin in een luchtig opgezette straat aan de Westergouw in Teteringen.

De uitdaging is de relatief smalle kavel t.o.v. de diepte als alle verblijfsruimten uitzicht moeten hebben op de tuin.

Concept is een stapeling van 2 volumes. Op de beganegrond een metselwerk gevelstenen doos en op de verdieping een houten volume die t.o.v. elkaar iets zijn verschoven en geroteerd. Daardoor ontstaat een klein overstek en speelsheid in het volume.

De straatzijde is sober met weinig openingen behalve bij de woonkamer richting entree.

De achtergevel is juist helemaal open en op de tuin gericht.

De beganegrond bestaat uit 1 open ruimte die is opgedeeld zonder wanden middels 2 tactisch uitgekozen posities voor blokken als roomdivider en kastenwand keuken met daarachter een studieplek.

Bouwpartijen

  • Joep van Os Architecten, Breda
  • Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies, Breda
  • Aannemersbedrijf Berende Raamsdonk
  • 3D renders door Cube 3D Design Breda

Het ontwerp

Een houten volume op de 1e verdieping en een bakstenen volume op de beganegrond. Een gesloten voorzijde van de woning met een kijkmoment van woonkamer naar entree en straat. De achtergevel is daarentegen volledig geopend richting tuin.

Fragment van de voorgevel. Het houten volume steekt de breedte van de voordeur uit. Het volume krijgt hierdoor spanning. En je staat droog als je aanbelt. De houten gevelbekleding contrasteert mooi met de grijzige metselwerk gevelstenen.

Fragment van het interieur met een roomdivider met gashaard. De divider zorgt voor een scheiding tussen zitkamer en eetkamer/keuken.

De volledige achtergevel in beeld. Een lange glazen pui met schuivende delen geeft panoramisch uitzicht op de tuin. De slaapkamers op de 1e verdieping hebben ook allemaal zicht op de tuin. De interieurobjecten op de beganegrond zijn duidelijk te zien. Links een blok met ruimte voor de kastenwand van de keuken en daarachter een af te sluiten studieplek, en rechts het meubel met kastenwand eetkamer, en haard met tv in zitkamer.

Fragment van de achtergevel met detail van de houten luiken in de houten gevelbekleding. De idee is een volledig gesloten doos waarbij er luiken open kunnen om daglicht in de slaapkamer binnen te laten.

0 Reactie… add one

Laat een reactie achter