≡ Menu
Joep van Os Architecten

Nieuwbouw dijkwoning met hoogteverschil in plattegrond aan de Rottekade in Zevenhuizen

Wensen nieuwbouw dijkwoning

Een nieuwbouw woning tegen een oude dijk (de Rottekade) met modern uiterlijk en mooi royaal uitzicht op de grote groene tuin, met hoogteverschil.

Concept nieuwbouw dijkwoning

De bewoners zijn voor deze plek gevallen vanwege de prachtige omgeving. De Rottekade is de dijk die het achterland beschermt tegen het water van de Rotte, een oude rivier richting Rotterdam.

Het dijklichaam ligt hoger dan het erf en dat biedt perspectief in de woning. Een hoogteverschil van 90cm in het kavel levert een woning op met een hoogteverschil in de plattegrond. De entree met woonkamer ligt hoog, de keuken met eettafel ligt laag en geeft daar prachtig uitzicht op de grote groene achtertuin met fruitbomen.

De woning is ontworpen met gevelstukwerk en verticale houten geveldelen en een dak van stalen beplating. Dit geeft de woning een moderne uitstraling.

Bouwpartijen

  • Joep van Os Architecten, Breda
  • Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies, Breda
  • Coen Schiereck Bouwkundige werkzaamheden en adviezen BV
  • Foto’s door Joep van Os

Het ontwerp

Zicht vanuit de groene tuin op de achtergevel. Hierbij is het contrast tussen het stalen felsdak en de western red cedar gevelbekleding goed te zien. Het hoogteverschil in het kavel is aanleiding geweest om de keuken aan deze achtergevel te verlagen tot op maaiveldniveau van de achterzijde van het perceel. De extra hoge ramen geven prachtig uitzicht op de omgeving.

Alle materialen komen hier mooi bij elkaar, het stalen felsdak, de verticale houten gevelbekleding en het strakke gevelstukwerk. Dit is een foto genomen vanaf de dijk. Je ziet hier goed dat ket kavel snel naar beneden loopt.

De dakkapel is ook bekleed met hout en heeft een stalen felsdak en contrasteert mooi in het dakvlak. Deze view zie je al fietsend over de dijk.

De woning is ontworpen achter een dijk en heeft door het dijklichaam een hoogteverschil in de plattegrond. Via een trapje loop je vanuit de woonkamer richting de lager gelegen keuken.

Deze nieuwbouw dijkwoning is ontworpen achter een dijk en heeft door het dijklichaam een hoogteverschil in de plattegrond. Via een trapje loop je vanuit de woonkamer richting de lager gelegen keuken.

De lager gelegen keuken heeft een grote schuifpui met een glazen hoekoplossing. Dit geeft maximaal uitzicht op de prachtige groene tuin achter de woning.

De lager gelegen keuken heeft een grote schuifpui met een glazen hoekoplossing. Dit geeft maximaal uitzicht op de prachtige groene tuin achter de woning.

0 Reactie… add one

Laat een reactie achter