≡ Menu
Joep van Os Architecten

Nieuwbouw vrijstaande woning III Hoge Gouw Teteringen

Wensen nieuwbouw woning

Een brede maar ondiepe vrijstaande nieuwbouw woning in de wijk de Hoge Gouw in Teteringen met maximale tuin.

Een ruime woonkamer en keuken met zicht op de tuin over de volle breedte van de woning. En een bijkeuken en studie op de beganegrond.

4 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping, en op zolder een logeerkamer en speelkamer voor de kinderen.

Concept nieuwbouw woning

Om een maximaal diepe tuin over te houden is de woning in de breedte (i.p.v. de diepte) ontworpen. De gehele woningbreedte is aan de achterzijde goed te zien. Daar is de eetkamer gekoppeld aan de zitkamer en hebben de bewoners maximaal zicht op de tuin.

De gehele woning is aan de buitenzijde voorzien van gevelisolatie met stucwerk, aluminium puien en een antraciete vlakke dakpan.

De donkere aluminium puien lopen in de voor- en achtergevel helemaal van beganegrondvloer tot aan de dakrand. Hierdoor ontstaat een verticale geleding in de gevel met een afwisseling tussen wit stucwerk en antraciete aluminium kozijnen.

Geplande oplevering medio 2017.

Bouwpartijen

  • Joep van Os Architecten, Breda
  • Aannemersbedrijf Rini Voermans, Breda
  • Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies, Breda
  • Foto’s door Joep van Os
De gevelindeling van de voorgevel bestaat uit een afwisseling van gevelstukwerk en antraciete aluminium kozijnen van vloer t/m dakrand. Door een diepteknip in het stucwerk instaat dieptewerking in de gevel.

De gevelindeling van de voorgevel bestaat uit een afwisseling van gevelstukwerk en antraciete aluminium kozijnen van vloer t/m dakrand. Door een diepteknip in het stucwerk ontstaat dieptewerking in de gevel.

De achtergevel is op het noorden gesitueerd. Daardoor zijn de gevelopeningen extra groot. Tussen de aluminium puien zit een open haard die iets uit de gevel springt en doorloopt in een schoorsteen op het dak.

De achtergevel is op het noorden gesitueerd. Daardoor zijn de gevelopeningen extra groot. Tussen de aluminium puien zit een open haard die iets uit de gevel springt en doorloopt in een schoorsteen op het dak.

Deze zijgevel heeft een raam t.p.v. eettafel voor extra lichtinval.

De zijgevel heeft een raam t.p.v. eettafel voor extra lichtinval.

Deze gevel heeft een raam in de studie en een loopdeur in de bijkeuken.

Deze gevel heeft een raam in de studie en een loopdeur in de bijkeuken.

0 Reactie… add one

Laat een reactie achter