≡ Menu
Joep van Os Architecten

Testimonials

Ervaring met architect

Hier lees je van mijn opdrachtgevers wat ze van mij, mijn ideeën én onze samenwerking vinden.

Atelier voor portretschilder in langwerpige aanbouw aan woonhuis in Breda

Zicht vanuit achterin de tuin op de langwerpige aanbouw met atelier. Doordat het atelier hoger ligt dan het achterste deel van de tuin geeft dit extra uitzicht op de tuin en creëert dit extra lucht en licht in het atelier.

Zicht vanuit achterin de tuin op de langwerpige aanbouw met atelier. Doordat het atelier hoger ligt dan het achterste deel van de tuin geeft dit extra uitzicht op de tuin en creëert dit extra lucht en licht in het atelier.

Testimonial van de opdrachtgever

Wat doe je als je een grotere werkruimte nodig hebt maar niet zelf kunt bedenken hoe je dit kunt realiseren zonder op het uitzicht uit het huis richting tuin in te leveren? Juist, je schakelt een architect in.

Nee, geen groot bureau waarbij je af moet wachten wie er daadwerkelijk voor je aan de slag gaat. Even googelen en dan verschijnt er een sympathiek ogende architect: Joep van Os.

De eerste kennismaking overtrof de verwachting, Joep luisterde goed naar onze wensen en ideeën en zag mogelijkheden.  
Schrikken was het plan waar Joep vervolgens mee kwam, hij had geheel buiten de lijntjes gedacht: een lang atelier wat zowel dieper de tuin in ging als aan de voorkant verder de oprit op kwam. Daardoor kwam de aansluiting aan het huis aan de zijkant van het huis in plaats van de achterkant waardoor het zicht op de tuin werd behouden. Dat hadden we niet bedacht.

Maar de schrik was snel over want het was een prachtig ontwerp. Na een aantal keer sparren werd het helemaal zoals we dit wensten, met een uitgekiende indeling voor alle functies die op ons verlanglijstje stonden.  

Joep ondersteunde ons vervolgens in de keuze voor een goede aannemer en in gezamenlijk overleg met Bas de Goede Bouw werden wensen, ideeën en materiaalkeuze concreet en kon de bouw beginnen.  

We zijn meer dan blij met het resultaat. Er zijn prachtige materialen gebruikt, er is veel licht, ruimte en voldoende hoogte; kortom een perfecte, mooie en inspirerende werkruimte. Inmiddels hebben tien portretten er het ‘ levenslicht’ al gezien en zijn in het atelier overgedragen aan de opdrachtgevers. Iedereen reageert verbluft op de mooie ruimte met prachtig uitzicht.

Joep, goed gedaan!!!

Bekijk hier het project.

Interieur woning in school met XXL kast met taatsdeur, studie en nieuwe keuken

4m hoge kast op maat met persoonlijke bezittingen, extra hoge taatsdeur en studieplek met overzicht op woonkamer in kast.

4m hoge kast op maat met persoonlijke bezittingen, extra hoge taatsdeur en studieplek met overzicht op woonkamer in kast.


Testimonial

Als 2 midden dertigers in een impulsieve bui een deel van een oud schoolgebouw kopen, dan is dat vragen om problemen…

Daar zaten we dan, met stapels boeken en plaatjes in een grote lege ruimte. Honderden voorbeelden hoe onze verbouwingsdroom er eventueel uit zou kunnen zien maar geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Werkelijk elke indeling was mogelijk en dat gaf bij beide een hoop onrust.

Omdat onze dromen groter waren dan het zakje geld dat we hadden, besloten we om een masterplan te laten maken waar we de komende jaren naartoe zouden kunnen werken… maar door wie?

Google “architect Breda” en je komt uit bij Joep van Os, zo simpel is het eigenlijk. Het eerste telefonische contact was vertrouwd en hij stond een paar dagen later in de avonduren op de stoep. Gelukkig was hij, net als wij, erg onder de indruk van het gebouw en diezelfde avond begon het “sparren”, want dat is wat hij doet, ook op persoonlijk vlak. Joep komt niet met kant en klare oplossingen maar gaat met je aan de slag om zo dicht mogelijk bij je droom uit te komen zonder direct de bubbel door te prikken. Blijven denken in mogelijkheden en nooit de opdrachtgevers uit het oog verliezend, zelfs niet bij tegenslagen. Open, eerlijk, kritisch richting onderaannemers en durft tegengas te geven als de situatie daar om vraagt.

Ons masterplan is in samenwerking met Joep verscheidende keren veranderd doordat we meer tijd in de ruimte hebben doorgebracht. Het resultaat mag er ook naar zijn, het klopt gewoon allemaal zo goed dat elke dag leven in deze omgeving een cadeautje is. Dat was onze droom!

Jonathan en Rika Pol

Bekijk hier het project

Renovatie sfeervolle woonboerderij met behoud van oude houten spanten, strakke witte kern met woonkeuken en studie en lamellenzonwering boven extra hoge houten puien

Inpassing van het witte blok met keuken, boekenkast en studie tussen de oude houten balkenstructuur.

Inpassing van het witte blok met keuken, boekenkast en studie tussen de oude houten balkenstructuur.

Testimonial

In 2013 hebben wij een oude boerderij gekocht waar heel veel aan verbouwd moest worden. De aankoop van onze boerderij was voor ons een grote droom die in vervulling ging. We wisten heel goed waar we aan begonnen, maar nog niet zo goed wat we precies wilde. Wel zagen we dat deze boerderij heel veel juweeltjes had.

We hebben na de grote sloopwerkzaamheden Joep van Os ingeschakeld die ons ging helpen om er een fijne en moderne leefbare woning van te maken.

Onze wensen waren gericht op veel licht, behoud van de gebinten en nog een aantal authentieke elementen, die in het zicht moesten blijven.

Joep heeft voor ons een prachtig plan gemaakt waar wij heel blij mee waren.

Voor dat hij van start ging vroeg hij ons waarom we deze boerderij gekocht hadden zodat hij dit als uitgangspunt kon gebruiken voor zijn plan. Hij tekende een grote glaspui in de woonkamer aan de achterzijde van de boerderij, zodat we optimaal konden genieten van de zon en het prachtige uitzicht.

Om een moderne touch in de woonkamer aan te brengen, werd er gewerkt met stalen kolommen met in het midden van de ruimte een wit blok, waar de keuken onder werd gebracht. Vanaf de grond tot aan de nok van het huis bleef alles open.

Joep heeft heel goed geluisterd naar onze wensen en presenteerde een plan waar we meteen enthousiast van waren.

Nu iets minder dan 3 jaar wonen wij in een droomwoning en genieten wij van de dagelijkse luxe, ruimte en licht in onze woning.

Wij zijn Joep dan ook dankbaar voor zijn ideeën en bijdrage aan het verwezenlijken van onze boerderij.

Denny en Vivian

Bekijk hier het project

Aanbouw en verbouwing sfeervolle jaren ’30 woning met luxe ruime woonkeuken en kookeiland

Doorkijk vanuit woonkamer naar woonkeuken met kookeiland en kastenwand. De gietvloer is bewust anders dan de bestaande houten vloer. Het plafond loopt op gelijke hoogte door. Een andere ruimte maar toch onderdeel van de woning door deze subtiele afscheiding.

Doorkijk vanuit woonkamer naar woonkeuken met kookeiland en kastenwand. De gietvloer is bewust anders dan de bestaande houten vloer. Het plafond loopt op gelijke hoogte door. Een andere ruimte maar toch onderdeel van de woning door deze subtiele afscheiding.

Testimonial

Een verbouwing, het klinkt heel eenvoudig. Ook al wisten wij vrij goed wat we wilden, eigenlijk hadden we geen idee van wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken.

Het eerste gesprek met Joep – aan de keukentafel van ons tijdelijke appartement- was erg verhelderend. Na het delen van onze wensen, ideeën en budget, hielp Joep ons om nog concreter te worden. Joep luistert goed en voelt goed aan hoe en wanneer hij kan bijsturen. Uiteindelijk heeft Joep onze ideeën vertaald naar een prachtig ontwerp met licht en ruimte als belangrijkste thema’s. Joep heeft ‘details’ ingebracht waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben.

Een van de eye-catchers in de woning komt uit Joep z’n pen!

De eerste fase – van idee tot tekening en start verbouwing -, is de belangrijkste fase. Hierin heeft Joep ons uitgedaagd onze ideeën te checken en aan te scherpen. Vervolgens hebben we het samen naar een hoger niveau kunnen brengen.

Tijdens de verbouwing heeft Joep de contacten met de aannemer onderhouden. Dat werkte heel goed, zeker omdat onze technische kennis vaak niet toereikend was. Joep heeft de bouw met de aannemer actief begeleid. Het resultaat, een sfeervolle jaren ’30-woning, harmonisch gecombineerd met een moderne en strakke uitbouw, is fantastisch.

Wij wonen nu ruim een jaar in ons nieuwe huis en genieten dagelijks van de ruimte en sfeer. Als we het over zouden mogen doen? Nou gewoon weer met Joep! Floor en Diederik

Bekijk hier het project.

Badkamer op maat, XS

verbouwing-kleine-badkamer-wastafel-met-kastruimte

Een op maat gemaakt 1-persoons Himacs wasbakje.

Testimonial via Linkedin:

Helaas mogen we via Linkedin maar 3 items kiezen van de 7 “attributes”. Wij zouden ook nog het aspect “Good Value” willen toevoegen. Joep neemt echt de tijd om te horen waar je naar op zoek bent en kan dit uiteindelijk goed vertalen naar een ontwerp. Joep heeft zijn meerwaarde zeer zeker bewezen voor ons! Een heerlijke badkamer! Thomas en Annemiek

Later ontving ik deze reactie van de opdrachtgever via Linkedin na een update met een plaatje van de badkamer.

Het is nog steeds een mooie badkamer, onze trots.

En daar doe ik het allemaal voor!

Bekijk hier het project.

Verbouwing zolder tot luxe slaapkamer met open badkamer, studie en loggia met zicht op het bos

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-kastenwand-met-inloopkast

Een doorloop naar de inloopkast langs de opgedikte muur met boekenkast.

Testimonial

Joep heeft voor ons een heerlijke lichte ruimte met slaapkamer en badkamer op zolder ontworpen. Ons prachtige privé domein in huis. Een echte Joep van Os! Zijn er heel blij mee. Dank!

Bekijk hier het project.