≡ Menu
Joep van Os Architecten

Luxe renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand

Wensen renovatie en keuken op maat

Modernisering van bestaande bungalow met dakopbouw, afscheiding tussen voor- en achtertuin, nieuwe moderne uitstraling en nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.

Concept renovatie en keuken op maat

Concept van de renovatie betreft een zwevende gestucte dakopbouw met private functies hangende over de houten afscheiding tussen voor- en achtertuin.
Concept van de nieuwe keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow. De keuken is ook een zwevend blok die nu vrij hangt in de ruimte.

De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Het zwevende Himacs keukenblok geeft via een raam tot op de grond uitzicht via een patio op de tuin. Dit raam direct achter het zwevende deel versterkt het ruimtelijke effect in de keuken. In het zwevende blok zijn 4 ruime keukenladen gemaakt. Uiterst links zit de gaskookplaat in het blad met in het plafond een afzuigkap met verlichting met externe dakmotor.

Het Himacs keukenblad aan de voorgevel loopt tot op de vloer omdat daar de vaatwasser en spoelbak met Quooker kraan zijn weggewerkt. De kastdeurtjes zijn ook van massief Himacs. Dat maakt ze extra bestendig tegen vocht en beschadigingen. De hoge kastenwand is bekleed met een houtfineer en geeft extra warmte. In deze wand zitten de hoge apparatuur zoals koelkast, vriezer en de combi-ovens van Gaggenau op ooghoogte.

In de keuken is goed aandacht besteed aan de gebruiksdriehoek die de afstand, en daarmee het gebruiksgemak, bepaalt tussen spoelbak, koelkast/vriezer en kookplaat. De verlichting is op gebruik uitgekiend en kan naar wens gedimd worden.

Bouwpartijen

  • Joep van Os Architectenbureau, Breda
  • Aannemersbedrijf Segeren, Breda
  • Installatie van Rijsbergen, Rijsbergen
  • Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies, Breda
  • Stabilo Interieurbouw Eindhoven
  • Verlichting door Lumilab, Breda
  • Foto’s door Joep van Os
Renovatie gehele bungalow met dakopbouw met overstek in stucwerk en poorten met verticale eikenhouten delen

Renovatie gehele bungalow met dakopbouw met overstek in stucwerk en poorten met verticale eikenhouten delen

Dakopbouw met overstek in stucwerk t.p.v. entree

Dakopbouw met overstek in stucwerk t.p.v. entree

keuken-op-maat-zwevend-keukenblad-himacs-met-houten-fineer-kastenwand

Het 4,5 meter lange zwevende keukenblad steekt ca. 1,5m de kamer in en benadrukt de lengte. De houtfineer kastenwand benadrukt de breedte.

keuken-op-maat-zwevend-keukenblad-himacs

Het zwevende keukenblok hangt aan de muur en tussenmuur. Het raam achter het blad benadrukt de luchtige sfeer van de keuken omdat er licht boven- en onderlangs de keuken binnenkomt.

keuken-op-maat-12mm-himacs-keukenblad-met-kasten

Het bovenblad van deze Himacs keuken is maar 12mm dik. De inductie glazen kookplaat zit ingebouwd in het blad.

keuken-op-maat-zwevend-keukenblad-himacs-met-stalen-frame

Zwevend Himacs keukenblad met lage keukenkasten/aanrecht aan voorgevel. Zowel het keukenblad als de keukenkastjes zijn van 12mm wit Himacs gemaakt.

keuken-op-maat-himacs-met-houtfineer-kastenwand

De houtfineer kastenwand geeft warmte aan de verder witte keuken.

keuken-op-maat-zwevend-keukenblad-himacs-doorkijk-over-zwevend-keukenblad-richting-tuin

Doorkijk over het keukenblad langs de woning en garage richting tuin.

0 Reactie… add one

Laat een reactie achter