≡ Menu
Joep van Os Architecten

Verbouwing zolder tot luxe slaapkamer met open badkamer, studie en loggia met zicht op het bos

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-kastenwand-met-inloopkast

Wensen verbouwing zolder

Renoveren bestaande bergzolder met slaapkamer, inloopkast, badkamer, studie en extra lichtinval.

Concept verbouwing zolder

Dit prachtige herenhuis staat midden tussen oude bomen, met uitzicht op het uitgestrekte Markdal tussen Breda en Ulvenhout. De zolder beslaat de gehele oppervlakte van de woning.

Het concept van de zolder is ruimtelijk slapen en baden tussen de bomen. De loggia (een inpandig balkon) geeft licht en lucht aan de ruimte en een prachtig zicht om het omringende groen, zowel binnen als buiten. Zowel liggend op bed en bad of onder de douche kun je van de bomen genieten. De loggia heeft een aluminium schuifpui met een vast glasdeel naast het bad. Het oppervlak van de slaapkamer wordt door de loggia visueel en gevoelsmatig vergroot.

De licht verhoogde badkamer bestaat uit een vrijstaand bad met kraan onder een dakraam, een inloopdouche met glazen wand en een vrijstaande wastafel met kraan. Alle elementen in de badkamer zijn los gehouden van de wand om het luchtige gevoel extra te benadrukken. Achter de slaapkamer zit een ruime inloopkast met aparte cv-ruimte. De boeken-nissen geven textuur aan de slaapkamer.

De gietvloer in de badkamer heeft opgesmeerde plinten. Niet alleen voor de waterdichtheid, ze geven ook de indruk dat het vloeroppervlak groter is. De gezandstraalde glazen wand tussen slaapkamer en douche zorgt voor privacy maar laat ruim voldoende licht door.

De studie heeft door de dakkapel in de voorgevel een schilderachtig uitzicht op het Markdal.

Bouwpartijen

  • Joep van Os Architectenbureau, Breda
  • Aannemersbedrijf Segeren, Breda
  • Installatie van Rijsbergen, Rijsbergen
  • Sterk Adviesbureau voor Bouwconstructies, Breda
  • Foto’s door Joep van Os
joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-zicht-op-loggia-en-bos-vanuit-bed

Prachtig zicht vanuit bed op aluminium schuifpui, loggia en omringend bos. Heerlijk wakker worden.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-vrijstaand-bad-onder-dakraam

Vrijstaand bad met vrijstaande kraan onder dakvenster.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-voorgevel-met-dakkapel-studie

Renovatie en verbouwing van een bergzolder van dit prachtige herenhuis aan het Markdal in Breda, net voor Ulvenhout.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-slaapkamer-en-badkamer-met-loggia

Zicht vanuit bad op loggia en omringend bos. De lichtinval en de lichte kleuren maken de badkamer tot een heerlijke ruimte om te ontspannen.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-slaapakmer-met-verhoogde-badkamer-achter-frosted-glas

De douche staat achter een semi-transparante glaswand. Wel lichtinval maar geen inkijk zorgt voor privacy waar je deze nodig hebt.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-loggia-met-zicht-op-bad-en-bos

Doorkijk vanuit loggia naar vrijstaand bad in badkamer.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-loggia-met-aluminium-schuifpui

Het glas van de aluminium schuifpui reflecteert de oude mooie bomen van het omringende bos.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-kastenwand-met-inloopkast

Een doorloop naar de inloopkast langs de opgedikte muur met boekenkast.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-glazen-douchewand

De gietvloer heeft opgesmeerde plinten in gelijke kleur en maken de badkamer ruimtelijker. Een strakke glaswand scheidt de ruime inloopdouche van het vrijstaande bad.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-bos-volledig-in-zicht

Dat is lekker wakker worden. Met je neus bijna tussen de bomen, buiten op de loggia.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-badkamer-met-zicht-op-loggia

Een in het dakvlak liggende loggia geeft licht en ruimte in de zolder. Zo kun je buiten staan op de zolder. Het geeft ook prachtig zicht op de bomen.

joep-van-os-architectenbureau-verbouwing-renovatie-zolder-aluminium-schuifpui-met-bad

De open zijde van de aluminium pui geeft extra licht in de badkamer. Vanuit bad kun je nu de loggia opkijken.

Testimonial van de opdrachtgever

Joep heeft voor ons een heerlijke lichte ruimte met slaapkamer en badkamer op zolder ontworpen. Ons prachtige privé domein in huis. Een echte Joep van Os! Zijn er heel blij mee. Dank!

0 Reactie… add one

Laat een reactie achter