Joep van Os Architecten

Luxe renovatie met zwevende dakopbouw, maatwerk keuken met zwevend HI-MACS keukenblok en houtfineer kastenwand

Wensen renovatie en keuken op maat

Modernisering van bestaande bungalow met dakopbouw, afscheiding tussen voor- en achtertuin, nieuwe moderne uitstraling en nieuwe moderne keuken op andere plek in woning.

Concept renovatie en keuken op maat

Concept van de renovatie betreft een zwevende gestucte dakopbouw met private functies hangende over de houten afscheiding tussen voor- en achtertuin.
Concept van de nieuwe keuken hangt nauw samen met het concept voor de gehele renovatie van de bungalow. De keuken is ook een zwevend blok die nu vrij hangt in de ruimte.

De huidige woning was erg donker met weinig zicht op de tuin en een te kleine keuken. Door nieuwe zichtlijnen en een aantal tactisch geplaatste happen uit wand en plafond ontstaat licht, lucht en ruimte in de woning met extra zicht op de groene grote tuin.

De nieuwe keuken bestaat uit een zwevend keukenblok, een keukenblok tot op de grond en een hoge kastenwand. Het centrale punt is de kookplaat en van hieruit is er uitzicht op de woonkamer met eettafel en een doorzicht naar de tuin.

Lees verder…

Luxe smalle aanbouw met keuken pal op het zuiden, aluminium schuifpui en lamellen zonwering

aanbouw-met-moderne-keuken--zicht-vanuit-tuin-lamel-half-open

Wensen keuken

Modernisering woning beganegrond door nieuwe keuken, extra leefruimte en meer licht en lucht, zicht op de tuin en extra bergruimte. Meer warmte in de winter maar minder in de zomer.

Ontwerp nieuwe keuken met schuifpui

Het (deels) slopen van de verouderde bestaande serre en geschakelde berging geeft ruimte aan een nieuwe uitbouw met eetkamer en lange smalle keuken. De bestaande breedte van de berging is perfect voor een keukenblad met 2 keukenkasten. Het keukenblad staat haaks op de uitbouw en geeft daarom goed zicht op de tuin. De bestaande inpandige keuken wordt gebruikt als nieuwe berging.

Lees verder…

Uitbreiding woning d.m.v. compacte kern met kookeiland, kastenwand, slaapkamer met badkamer, lichtstraat en schuifwanden

verbouwing-woonhuis-Ploegstraat-Breda-zicht-op-kookeiland

Wensen uitbreiding

Extra leefruimte beganegrond t.p.v. achtergevel met nieuwe keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte.

Concept uitbreiding

Een 6m lange uitbreiding maakt de toch al smalle en donkere woning extra smal en donker.

De oplossing voor de 6m lange uitbreiding is gevonden in een vrijstaande compacte kern net achter de bestaande achtergevel. Dit volume is een subtiele afscheiding tussen de woonkamer met open keuken aan de voorzijde en de slaapkamer met badkamer en kledingkast aan de achterzijde.

Lees verder…