≡ Menu
Joep van Os Architecten

Renovatie en verbouwing villa in Ruitersbos te Breda

Wensen renovatie en verbouwing villa Ruitersbos

Modernisering, renovatie en interne verbouwing van een jaren ’60 villa in de wijk Ruitersbos in Breda met luxe ruime woonkeuken met bijkeuken, ruime woonkamer met open haard, werkkamer, zitkamer, garage, 3 slaapkamers, 2 badkamers en maximaal uitzicht op de grote groene tuin rondom de woning.

Concept renovatie en verbouwing villa Ruitersbos

De bestaande villa bestond uit een aantal geschakelde kamertjes op de beganegrond omdat de vorige bewoner praktijk aan huis had. De woonkamer was al georiënteerd op de tuin.

De ruimten waar de nieuwe bewoners het meest gebruik van maken zijn gericht op en gekoppeld aan de tuin. Zowel de woonkeuken als de woonkamer met zitruimte hebben maximaal zicht op de grote groene achtertuin. De facilitaire ruimten zoals berging, garage, bijkeuken en badkamers zijn gericht op de voorgevel aan de straatzijde.

Dit ontwerp betreft de eerste fase van deze renovatie en verbouwing van deze villa in de wijk Ruitersbos in Breda. De tweede fase omvat het aanpassen van de buitengevel met nieuwe boeiboorden, dakpannen, gevelstukwerk en gevelschilderwerk. In het ontwerp van fase 1 is hier al rekening mee gehouden.

De villa is omringd door een grote groene tuin met langgerekte vijver en overdekt terras onder het overstek.

De villa is omringd door een grote groene tuin met langgerekte vijver en overdekt terras onder het overstek.

Extra lange dakkapel met drie slaapkamers met horizontale aluminium lamellenzonwering aan de buitenzijde. Deze houdt de warme zon in de zomer buiten.

Extra lange dakkapel met drie slaapkamers met horizontale aluminium lamellenzonwering aan de buitenzijde. Deze houdt de warme zon in de zomer buiten.

Nieuwe dakkapel bekleed met zwart zink en horizontale aluminium lamellen voor de zonwering.

Nieuwe dakkapel bekleed met zwart zink en horizontale aluminium lamellen voor de zonwering.

Nieuwe achtergevel met extra lange vijver geeft sfeer in huis en tuin.

Nieuwe achtergevel met extra lange vijver geeft sfeer in huis en tuin.

De entreegevel bij aankomst op het perceel. Het grind past qua uitstraling bij de houten gevelbekleding op de woning.

De entreegevel bij aankomst op het perceel. Het grind past qua uitstraling bij de houten gevelbekleding op de woning.

Western Red Cedar houten gevelbekleding op de nieuwe garagedeur.

Western Red Cedar houten gevelbekleding op de nieuwe garagedeur.

Voorgevel met Western Red Cedar tussen de nieuwe kozijnen eerste verdieping.

Voorgevel met Western Red Cedar tussen de nieuwe kozijnen eerste verdieping.

Western Red Cedar gevelbekleding tussen de puien in de achtergevel.

Western Red Cedar gevelbekleding tussen de puien in de achtergevel.

Het bestaande uitgetimmerde houten  overstek geeft veel schaduw tijdens warme zomerdagen. De knip in de pui in de achtergevel creëert een overdekt buitenterras.

Het bestaande uitgetimmerde houten overstek geeft veel schaduw tijdens warme zomerdagen. De knip in de pui in de achtergevel creëert een overdekt buitenterras.

Witte woonkeuken met kookeiland gekoppeld met eettafel. De gashaard in de achterwand is geplaatst tussen twee grote glazen puien.

Witte woonkeuken met kookeiland gekoppeld met eettafel. De gashaard in de achterwand is geplaatst tussen twee grote glazen puien.

Woonkeuken met doorkijk naar woonkamer. De dunne rails in het plafond is geleiding voor een glazen schuifdeur die is weggewerkt in de wand bij tv.

Woonkeuken met doorkijk naar woonkamer. De dunne rails in het plafond is geleiding voor een glazen schuifdeur die is weggewerkt in de wand bij tv.

Doorkijk vanuit woonkeuken richting woonkamer en overdekt buitenterras onder origineel houten overstek.

Doorkijk vanuit woonkeuken richting woonkamer en overdekt buitenterras onder origineel houten overstek.

Doorkijk vanuit de woonkeuken door een glazen pui richting tuin met lange smalle vijver.

Doorkijk vanuit de woonkeuken door een glazen pui richting tuin met lange smalle vijver.

Woonkamer met extra grote houten schuifpui geeft maximaal uitzicht op de grote groene tuin rondom de villa.

Woonkamer met extra grote houten schuifpui geeft maximaal uitzicht op de grote groene tuin rondom de villa.

9 Reactie… add one
  • Marion

    Heel erg mooi! Waar is de dakkapel met lamellen gekocht? 🙂

    • Joep van Os

      Hoi Marion,

      De dakkapel is een koppeling van 3 standaard houten kozijn met een houten frame, bekleed met antraciet zinkwerk.

      In de dakrand van de dakkapel aan de buitenzijde zijn aluminium elektrisch verstelbare lamellen weggewerkt.

      Gr. Joep van Os

  • Judith

    Heel erg mooi, vooral de red cedar elementen. Mag ik vragen of deze behandeld zijn (en zo ja waarmee) of zullen deze vergrijzen?

    • Joep van Os

      Hallo Judith,

      De Western Red Cedar is behandeld met een Woodsealer. Daarmee is het hout vooraf 2x behandeld en hoef je er niets meer aan te doen. Het zal langzaam vergrijzen maar behoudt zijn kleur.

      Onbehandeld vergrijst het hout maar duurt het even voor het echt mooi wordt.

      Behandelen kan ook met een Olympic Stain, dat is een verfsysteem. Daarmee breng je het hout op kleur, en ca. iedere 5 jaar moet je opnieuw verven.

      Gr. Joep van Os

  • Folbert

    Beste Joep van Os,

    Erg mooie transformatie en een inspiratie voor onze aankomende woning / renovatie. Wij vragen ons af welke kleur de dakrand wordt / is en welke kleur je hier voor zou kiezen met zo’n kleur dakpan.

    Met vr. gr.

    Folbert

  • Wout

    Beste Joep van Os,

    Geweldig wat je in de eerste fase hebt gerealiseerd. Wanneer kunnen we de tweede fase verwachten?

    Met vriendelijke groet
    Wout

    • Joep van Os

      Hoi Wout,

      Een spektakel, een waar spektakel.

      Gr. Joep van Os

  • Wout

    Hoi Joep,
    Daarom wacht ik in spanning af… Komt er nog een fotospecial van fase 2?
    Groet,
    Wout

  • Beste Joep,

    Ik ben weg van de vloer. Kan je daar iets over zeggen? Zijn de tegels binnen, hetzelfde als buiten?

    Vriendelijke groet,
    Trudy

Laat een reactie achter